انتظار میرود چیپست جدید کوالکام برای کامپیوترهای شخصی با نام اسنپدراگون ایکس پلاس (Snapdragon X Plux) در نمایشگاه IFA ۲۰۲۴ طی هفته آینده در برلین معرفی شود.
لپتاپهای اقتصادی کوپایلت پلاس (Copilot+) هم که از این پردازنده ۸ هستهای استفاده میکنند، نیز احتمالاً در این رویداد عرضه خواهند شد.
با این حال، نتایج اولیهای که از بنچمارکها به بیرون درز کردهاند، نشان میدهند که این چیپست ممکن است ناامیدکننده باشد، به خصوص برای علاقهمندان به بازی.
معیارها نشاندهنده عملکرد ضعیف پردازنده در هر دو تست CPU و GPU هستند. در Cinebench 2024، اسنپدراگون ایکس پلاس ۱۰۲ امتیاز در تست تکهستهای کسب کرد که پنج درصد کمتر از ۱۰۷ امتیاز به دست آمده توسط نسخه ۱۰ هستهای همان چیپست است. در تست چند هستهای، پردازنده ۸ هستهای فقط ۶۴۹ امتیاز کسب کرد که ۲۰٪ کمتر از ۸۰۹ امتیاز کسب شده توسط پردازنده ۱۰ هستهای است.
نتایج در بنچمارکهای Blender و Geekbench نیز به همان اندازه ضعیف هستند. CPU اسنپدراگون ایکس پلاس در تست رندر استاندارد در Blender، ۲ دقیقه و ۳۳/۴۸ ثانیه طول کشید. در Geekbench ۶، این پردازنده ۲۴۲۲ امتیاز در تست تکهستهای و ۱۱۳۸۶ امتیاز در تست چند هستهای کسب کرد.
در بنچمارکهای GPU مانند ۳DMark Time Spy، GPU Adreno X1-45 تنها ۱۰۲۵ امتیاز کلی کسب کرد، که شامل ۹۱۶ امتیاز برای گرافیک است که بهطور قابلتوجهی کمتر از ۱۹۰۰ امتیاز کسب شده توسط اسنپدراگون ایکس الیت است. در ۳DMark Steel Nomad نیز GPU به ۱۱۵۹ امتیاز با تنها ۸/۶ فریم بر ثانیه رسید، که حدود ۴۰٪ کمتر از ایکس الیت است.
بررسی عملی بازیها نیز به همان اندازه نگرانکننده هستند. در بازی “Shadow of the Tomb Raider”، که شش سال پیش منتشر شده است، GPU تنها قادر بود بهطور متوسط ۱۸ فریم بر ثانیه در تنظیمات پایین در ۱۰۸۰p و تنها ۱۲ فریم بر ثانیه در تنظیمات بالا در همان وضوح برسد – بسیار کمتر از ۳۳ فریم بر ثانیه که توسط مدل ایکس الیت به دست آمده است.
بر اساس اطلاعات CPU-Z، چیپ تستشده دارای هشت هسته Oryon است که به دو کلاستر تقسیم شده و به ترتیب با سرعت ۳/۲۴ گیگاهرتز و ۳/۴۲ گیگاهرتز کار میکنند.
این CPU که بر اساس یک پردازنده ۴ نانومتری ساخته شده است، دارای ۳۰ مگابایت حافظه کش کلی است که شامل ۱۲ مگابایت حافظه کش L2 برای هر خوشه میباشد. پرازنده گرافیکی آن نیز یک Adreno X1-45 است که با فرکانس ۲۸۰ مگاهرتز کار میکند و ۱/۷ ترافلاپس قدرت محاسباتی AI ارائه میدهد. با این حال، NPU همچنان ۴۵ ترافلاپس را فراهم میکند، که با حداقل نیازهای مایکروسافت برای PCهای Copilot+ مطابقت دارد.
چیپست اسنپدراگون ایکس پلاس، با کد “X1P-42-100″، برای لپ تاپهای Copilot+ طراحی شده است. بنچمارکهای ذکر شده روی یک لپتاپ ایسوس ProArt PZ13 با شماره مدل “HT5306QA_HT5306QA” انجام شد که دارای حافظه LPDDR5X-8448 بود و از ویندوز ۱۱ نسخه ۲۶۱۰۰ استفاده میکرد.