ایلان ماسک و وزیر بهداشت اندونزی، سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک شرکت اسپیس ایکس را برای بخش بهداشت این کشور و با هدف بهبود دسترسی به بخشهای دوردست این مجمعالجزایر گسترده راهاندازی کردند.
ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس و تسلا، قبل از شرکت در این مراسم، با جت شخصی وارد جزیره تفریحی بالی اندونزی شد.
ماسک گفت که در دسترس بودن سرویس استارلینک در اندونزی به میلیونها نفر در نقاط دوردست این کشور کمک میکند تا به اینترنت دسترسی داشته باشند. این کشور دارای بیش از ۲۷۰ میلیون نفر جمعیت و سه منطقه زمانی مختلف است.
ماسک گفت: «من بسیار هیجانزده هستم که اتصال را به مکانهایی که دسترسی ارتباطی کمی دارند، بیاورم؛ اگر به اینترنت دسترسی داشته باشید، میتوانید هر چیزی را یاد بگیرید.»
استارلینک روز یکشنبه در سه مرکز بهداشتی اندونزی راهاندازی شد، از جمله دو مرکز در بالی و یکی در جزیره دورافتادهای به نام آرو.
یک ارائه ویدئویی نمایش داده شده در زمان راهاندازی نشان داد که چگونه سرعت بالای اینترنت، انتقال آنی دادهها را برای مقابله بهتر با چالشهای بهداشتی مانند کوتاه قدی و سوء تغذیه امکانپذیر میکند.
ماسک در پاسخ به این سوال که آیا قصد دارد در صنعت خودروهای الکتریکی اندونزی نیز سرمایهگذاری کند، گفت که در حال حاضر در این کشور روی استارلینک تمرکز کرده است.
او گفت: «ما در این رویداد بر استارلینک و مزایایی که اتصال آنبرای جزایر دور به ارمغان میآورد تمرکز کردهایم، فکر میکنم این واقعاً نشاندهنده اهمیت اتصال به اینترنت است که چقدر میتواند نجاتبخش باشد.»
دولت اندونزی سالها در تلاش است تا شرکت خودروسازی تسلا را برای ایجاد کارخانههای تولیدی مرتبط با خودروهای الکتریکی جذب کند، زیرا دولت میخواهد بخش خودروهای برقی خود را با استفاده از منابع غنی نیکل این کشور توسعه دهد.
ایلان ماسک قرار است روز دوشنبه با جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی دیدار کند و در آنجا نیز در مجمع جهانی آب که در این جزیره برگزار میشود، سخنرانی کند.
وزیر ارتباطات اندونزی نیز که در این مراسم نیز حضور داشت، گفت که استارلینک اکنون به صورت تجاری نیز در اندونزی در دسترس است، اما دولت خدمات خود را ابتدا برای مناطق دورافتاده و توسعه نیافته متمرکز خواهد کرد.
او گفت قبل از مراسم روز یکشنبه، استارلینک مجوز فعالیت به عنوان یک ارائهدهنده خدمات اینترنتی برای مصرفکنندگان را دریافت کرده است. این شرکت همچنین مجوز نصب پایانههای VSAT و مجوز فعالیت در شبکه را نیز دریافت کرد.
اندونزی سومین کشور در جنوب شرقی آسیا است که استارلینک در آن فعالیت خواهد کرد. مالزی نیز سال گذشته مجوز ارائه خدمات اینترنتی را برای این شرکت صادر کرد و یک شرکت فیلیپینی نیز در سال ۲۰۲۲ قراردادی را با اسپیس ایکس امضا کرد.
گفتنی است استارلینک حدود ۶۰ درصد از ۷۵۰۰ ماهواره در مدار زمین را در اختیار دارد و در حوزه اینترنت ماهوارهای بر رهبر بازار به شمار میآید.