دلایل محبوبیت آوالانچ در حوزه NFT

بررسی دلایل محبوبیت آوالانچ در حوزه NFT

شبکه آوالانچ (Avalanche) یک بلاکچین پیشرو در صنعت کریپتوکارنسی است که به توسعه‌دهندگان امکان ساخت و پیاده‌سازی برنامه‌های غیرمتمرکز را می‌دهد. آوالانچ از نوعی الگوریتم اثبات سهام با عنوان «پروتکل اجماع آدم‌برفی یا Snowman Consensus Protocol» استفاده می‌کند. ارز دیجیتال AVAX توکن بومی شبکه آوالانچ است که کاربردهای فراوانی در این بلاکچین دارد. در همین راستا، در ادامه این مطلب به بررسی شبکه آوالانچ و کاربردهای آن پرداخته‌ایم.

آوالانچ چیست؟ معرفی کلی شبکه آوالانچ

شبکه آوالانچ (Avalanche) یک شبکه نوین و سریع است که به منظور ارائه تراکنش‌های سریع‌تر، مقیاس‌پذیر‌تر و ارزان‌تر در سال ۲۰۲۰ عرضه شد. آوالانچ توسط استیفن بوتلف (Stephen Buttolph)، آمانی موین (Amani Moin)، کوین سکنیقی (Kevin Sekniqi) و امین گون سیرر (Emin Gün Sirer) به منظور ارائه یک سیستم پرداخت سریع و اکوسیستمی گسترده برای پیاده‌سازی برنامه‌های غیرمتمرکز ارائه شد. ارز دیجیتال AVAX توکن بومی شبکه آوالانچ است که برای پرداخت هزینه تراکنش مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته تمام این هزینه تراکنش سوزانده شده و از چرخه آوالانچ خارج می‌شوند.

مزایای آوالانچ در مقایسه با سایر بلاکچین‌ها

شبکه آوالانچ در مقایسه با سایر شبکه‌های بلاکچینی از مزایایی برخوردار است. می‌توان گفت همین ویژگی‌های خاص آوالانچ است که آن را از سایر شبکه‌ها متمایز کرده. از جمله مزایای خرید مستقیم آوالانچ از صرافی و شبکه آن نسبت به سایر شبکه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت بالای تراکنش‌ها
  • استفاده از ۳ زیر زنجیره در شبکه به منظور انجام کنترل اعتبارسنج‌ها، اجرای قراردادهای هوشمند و امکان پیاده‌سازی برنامه‌های غیرمتمرکز در کنار دارایی‌های جدید مانند NFTها
  • استفاده از مکانیزم توکن‌سوزی برای کاهش عرضه
  • الگوریتم اجماع خاص و نوین که سرعت تایید تراکنش‌ها را افزایش و هزینه تراکنش‌ها را کاهش داده است.

سرعت و مقیاس‌پذیری آوالانچ: عامل کلیدی محبوبیت در دنیای NFT

سرعت و مقیاس‌پذیری آوالانچ

بزرگترین رقیب آوالانچ در بازار کریپتوکارنسی، شبکه اتریوم است. اتریوم با توجه به اینکه به عنوان اولین شبکه از قراردادهای هوشمند پشتیبانی کرد، زمان زیادی در اختیار داشت تا بتواند یک اکوسیستم بزرگ و بهینه خلق کند. از طرفی آوالانچ با ارائه یک الگوریتم جذاب و نوین برای تایید تراکنش‌ها، توانسته مقیاس‌پذیری و سرعت تراکنش‌های خود را چندین برابر بیشتر از اتریوم کند. آوالانچ توانایی پردازش بیش از ۴ هزار ۵۰۰ تراکنش را در ثانیه دارد. در حالی که شبکه اتریوم قادر است تنها ۱۴ تراکنش را در ثانیه پردازش کند. در تاریخ ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۴ شبکه آوالانچ بیش از ۸ میلیون و ۱۲۰ هزار تراکنش را پردازش کرد؛ چیزی حدود ۱۳ هزار تراکنش در ثانیه که رکوردی بی‌نظیر محسوب می‌شود. همین امر معامله، ساخت و فروش NFT را برای فعالان این حوزه در شبکه آوالانچ محبوب‌تر کرده است.

هزینه‌های پایین تراکنش‌ها در آوالانچ و تاثیر آن بر بازار NFT

کاربران و فعالان حوزه NFT بزرگترین مشکل‌شان هزینه‌های پرداختی در رابطه با ساخت و ضرب NFT است. البته معامله آن نیز دردسرهایی برای آن‌ها خواهد داشت. شبکه آوالانچ با استفاده از «پروتکل اجماع آدم‌برفی یا Snowman Consensus Protocol» تراکنش‌ها را با سرعت بیشتری تایید می‌کند.

سرعت بالای تراکنش‌ها منجر شده تا هزینه‌های تراکنش به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند. از طرفی با توجه به اینکه کارمزد تراکنش به نوعی سوخته و از گردش خارج می‌شود، می‌توان گفت آوالانچ این هزینه را در کمترین حالت ممکن قرار داده است. به همین ترتیب، از آنجایی که ضرب و معامله NFT هم نوعی تراکنش است، هزینه‌های آن به شکل قابل توجهی نسبت به اتریوم کمتر است. از همین رو، بسیاری از فعالان حوزه NFT به دنبال آن هستند که در شبکه آوالانچ به ضرب و معامله NFT بپردازند.

رابطه نزدیک آوالانچ با پلتفرم‌های NFT بزرگ

رابطه آوالانچ با پلتفرم‌های NFT

شبکه آوالانچ به دلیل ارائه راهکارهای نوین برای کاهش هزینه‌های تراکنش و افزایش مقیاس‌پذیری توانست به سرعت مورد توجه کاربران حوزه NFT قرار بگیرد. از طرفی، آوالانچ با ارائه بازی کسب درآمد (Play-to-Earn) جذاب Crabada توجه بسیاری از فعالان حوزه ان اف تی را به خود جلب کند. این بازی در کمترین زمان ممکن توانست ۶۳ میلیون دلار به اکوسیستم اضافه کند. از طرفی، رقابت سنگین آوالانچ با اتریوم و سولانا، به دلیل ارائه کارمزدهای بسیار پایین، آوالانچ را به گزینه‌ای مناسب برای کاربران حوزه NFT تبدیل کرده است. به همین دلیل اکثر پلتفرم‌های NFT از شبکه آوالانچ پشتیبانی می‌کنند. زیرا پشتیبانی از شبکه آوالانچ به معنای ضرب و معامله بیشتر NFTها و در نتیجه سود بیشتر برای پلتفرم‌ها خواهد بود.

امنیت آوالانچ و تاثیر آن بر اعتماد کاربران NFT

آوالانچ با استفاده از یک مکانیزم نوین و ترکیبی، امنیت شبکه را تا بیشترین حد ممکن تامین کرده است. ایجاد نوعی مکانیزم توکن‌سوزی که به افزایش ارزش ارز دیجیتال AVAX کمک می‌کند، به عنوان محرکی برای اعتبارسنج‌ها جهت انجام درست فرایند‌ها عمل می‌کند؛ زیرا اعتبارسنج‌های آوالانچ پیش از اینکه به Validator شبکه تبدیل شوند، باید ۲ هزار ارز آواکس را به عنوان وثیقه مسدود کنند. حال توکن‌سوزی و افزایش ارزش AVAX، باعث افزایش سرمایه آن‌ها نیز خواهد شد. به این ترتیب، کاربران حوزه NFT، از میزان امنیت بالا و همچنین کارکرد صادقانه اعتبارسنج‌ها اطمینان کامل دارند. از طرفی، زیرساخت امن شبکه آوالانچ امکان حملات ۵۱ درصدی را به صفر رسانده است.

چالش‌های آوالانچ در پذیرش گسترده‌تر در دنیای NFT

با توجه به اینکه رقبای اصلی آوالانچ شبکه‌های اتریوم و سولانا هستند، به‌نظر می‌رسد آوالانچ مسیری طولانی برای کنار زدن آن‌ها خواهد داشت. قیمت اتریوم و سولانا بسیار بیشتر از آوالانچ است؛ در نتیجه ارزش NFT ضرب شده (با وجود هزینه ضرب و معامله بالا) بالاتر خواهد بود. البته این را هم به‌خاطر داشته باشید که به دلیل سابقه و شهرت اتریوم و سولانا، می‌توان پذیرش آوالانچ توسط کاربران حوزه NFT را کمی دشوار دانست. به هر حال، آوالانچ با ارائه امکانات متنوع به دنبال آن است تا با اتریوم و سولانا به رقابت بپردازد.

آینده آوالانچ و نقش آن در گسترش بازار NFT

آوالانچ که توانسته تا اینجای مسیر را با موفقیت طی کند، پیش‌بینی می‌شود با ارائه امکانات و بروزرسانی‌های جدید، بتواند تفاوتی بزرگ در دنیای NFT ایجاد کند. طبق نقشه راه سال ۲۰۲۴ آوالانچ این شبکه به دنبال افزایش سرعت تراکنش‌ها، افزایش فضای شبکه، ایجاد تغییر در زیرساخت شبکه برای بروزرسانی‌ها ساده‌تر، سازگاری بیشتر با ماشین مجازی اتریوم و ایجاد فضایی برای انتقال آنی دارایی‌ها از زنجیره‌ای به زنجیره دیگر است. پیش‌بینی‌ها همچنین نشان می‌دهند که این برنامه‌های آوالانچ موجب می‌شود تا قیمت ارز AVAX تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۳۰۰ دلار برسد.

جمع‌بندی

شبکه آوالانچ یک شبکه بلاکچینی نوین است که با ایجاد ساختارهایی متنوع، توانسته تراکنش‌هایی ارزان، سریع و به‌صرفه برای کاربران خود ارائه دهد. شبکه آوالانچ با استفاده از یک الگوریتم اجماع نوین به نام «پروتکل اجماع آدم‌برفی یا Snowman Consensus Protocol» مقیاس‌پذیری بی‌نظیری را به ارمغان آورده است. سرعت بالا، مقیاس‌پذیری بی‌نظیر و همچنین هزینه تراکنش بسیار پایین، موجب شده تا شبکه آوالانچ با توکن بومی AVAX به یک انتخاب منطقی برای فعالان حوزه NFT تبدیل شود. پیش‌بینی می‌شود که ارز دیجیتال آواکس تا سال ۲۰۳۰ قیمتی فراتر از ۳۰۰ دلار را تجربه کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *