بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت و یکی از شاخصترین چهرههای دنیای فناوری در چند دهه اخیر، کتاب جدیدی را در مورد هوش مصنوعی توصیه کرد و از نقش این فناوری در تحول آموزش سخن گفت.
او معمولاً دوست دارد کتابهایی را که میخواند با مردم جهان به اشتراک بگذارد و آخرین کتاب پیشنهادیاش از دنیای هوش مصنوعی میآید؛ این کتاب میگوید چگونه پیشرفت هوش مصنوعی میتواند کیفیت آموزشی را که دانشآموزان در سراسر جهان دریافت میکنند، بهبود بخشد.
چگونه هوش مصنوعی آموزش را متحول خواهد کرد؟
بنیانگذار مایکروسافت اخیراً در رسانههای اجتماعی به تبلیغ کتاب «کلمات شجاعانه جدید: چگونه هوش مصنوعی آموزش را متحول خواهد کرد؟» که هفته گذشته منتشر شد، پرداخت.
این کتاب که «کلمات شجاعانه جدید: چگونه هوش مصنوعی آموزش را متحول خواهد کرد؟» نام دارد، توسط «سلمان خان»، بنیانگذار و مدیرعامل موسسه آموزشی «خان آکادمی» نوشته شده است. این موسسه در حال توسعه یک چتبات هوش مصنوعی به نام خانمیگو است که نقش یک معلم مجازی را ایفا میکند.
بیل گیتس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اگر به مطالعه و یادگیری علاقه دارید، باید این کتاب را بخوانید. سلمان خان یک چشمانداز قانعکننده برای استفاده از هوش مصنوعی و گسترش فرصتها ارائه میدهد.»
خان در مورد پتانسیل سیستمهای هوش مصنوعی (مانند ChatGPT که به خانمیگو قدرت میدهد) مینویسد و اینکه چگونه میتوانند با کمک به معلمان پرکار و تطبیق درسها برای دانشآموزان در سراسر جهان، روش یادگیری و آموزش ما را متحول کنند.
گیتس در سال گذشته نیز در پادکست خود با عنوان «من را گیج نکن» در قسمتی با حضور سلمان خان خاطرنشان کرد که آموزش هوش مصنوعی میتواند با کمک مستقیم به دانشآموزان کمدرآمد حتی در کشورهای در حال توسعه به «کاهش شکاف آموزشی» کمک کند.
گیتس که در سال ۲۰۱۰ به موسسه خان آکادمی، کمک مالی ۱/۵ میلیون دلاری از بنیاد بیل و ملیندا گیتس اعطا کرده، میگوید:«من فکر میکنم هوش مصنوعی مانند یک معلم عالی دبیرستان خواهد بود که ایرادات مقالات شما را علامتگذاری میکند.»
طبق گزارشها، آکادمی خان، تاکنون خانمیگو را به بیش از ۶۵۰۰۰ دانش آموز ارائه کرده است. با این حال، این برنامه تدریس خصوصی هوش مصنوعی در مرحله آزمایشی باقی مانده است و بازبینان خاطرنشان کردهاند که این چتبات هنوز هم خطاهای ریاضی معمولی دارد.
به گفته روانشناسان، والدین باید در مورد پذیرش هوش مصنوعی برای تحصیل فرزندان خود محتاط باشند. کارشناسان توصیه میکنند، اگر از ابزارهای هوش مصنوعی در کنار فرزندان خود استفاده میکنید، به آنها بیاموزید که چگونه واقعیتها را بررسی کنند.
بیل گیتس در مورد پتانسیل هوش مصنوعی برای تبدیل شدن به یک فناوری تحولآفرین در آموزش جهانی هیجانزده است و معتقد است این فناوری در دهه آینده و فراتر از آن بهبود مییابد.
گیتس در پادکست گفت:«اگر به ۱۰ سال آینده فکر کنیم، این ابزارهای جدید چه از لحاظ سطح یادگیری و چه از لحاظ شکاف طبقاتی دانشآموزان کمدرآمد، میتوانند خلأها را پوشش دهند و سطح کلی آموزش را بالا ببرند.»