شرکت نورالینک، استارتاپ تولیکننده چیپهای مغزی که توسط ایلان ماسک رهبری میشود، روز سهشنبه اعلام کرد که ایمپلنت آزمایشی آن (با نام Blindsight) که به منظور بازگرداندن بینایی طراحی شده است، موفق به دریافت تاییدیه «دستگاه پیشگام» از سوی سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) شده است. این تاییدیه ویژه به دستگاههای پزشکی که برای درمان یا تشخیص شرایط تهدیدکننده زندگی طراحی شدهاند، اختصاص مییابد و با هدف تسریع در توسعه و بررسیهای قانونی آنها اهدا میشود.
ایلان ماسک در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) در این باره نوشت:«ایمپلنت Blindsight طراحی شده است تا «حتی به افرادی که هر دو چشم و عصب بینایی خود را از دست دادهاند، امکان دیدن را بدهد.»
با این حال، نورالینک هنوز جزئیاتی درباره زمان شروع آزمایشات انسانی برای این دستگاه ارائه نداده است و FDA نیز درباره این موضوع اظهار نظری نکرده است.
نورالینک که در سال ۲۰۱۶ توسط ماسک و گروهی از مهندسان تأسیس شد، در حال توسعه یک رابط مغز-کامپیوتر است که میتواند در داخل جمجمه کاشته شود. هدف از این فناوری کمک به افراد معلول برای بازیابی توانایی حرکت و ارتباط مجدد و همچنین بازگرداندن بینایی است. این دستگاه سیگنالهای عصبی را پردازش و منتقل میکند که میتواند به دستگاههای خارجی مانند کامپیوتر یا تلفنهای هوشمند ارسال شود.
بهطور همزمان، نورالینک در حال آزمایش یک ایمپلنت دیگر است که به افراد معلول امکان میدهد تنها با تفکر، دستگاههای دیجیتال را کنترل کنند. این آزمایش، که در پایگاه داده آزمایشات بالینی ایالات متحده ثبت شده است، سه بیمار را ثبتنام خواهد کرد و انتظار میرود چندین سال طول بکشد تا کامل شود. اوایل امسال، نورالینک موفق شد این دستگاه را در بدن دومین بیمار کاشته و او از آن زمان تاکنون از این ایمپلنت برای انجام بازی ویدیویی و یادگیری طراحی سهبعدی استفاده کرده است.