یزد شهری که به عنوان قلب کویر ایران شناخته میشود، نه تنها به دلیل معماری خشتی و بادگیرهایش معروف است، بلکه به عنوان شهری با فرهنگی غنی در عرصه خوراکیها نیز شناخته میشود. غذاهای محلی یزد نمایانگر تاریخ کهن، سلیقههای خاص مردم کویر و منابع طبیعی بومی منطقه هستند که در طول سالها به دست آمدهاند و توصیه میشود در تور یزد حتما آنها را تست کنید. این غذاها نمادی از هویت فرهنگی یزد هستند که به گردشگران امکان میدهند تا از طریق چشیدن طعمهای اصیل غذاهای محلی یزدی نگاهی به زندگی مردمان این سرزمین داشته باشند. در این مقاله قصد داریم با معرفی انواع غذاهای محلی، شما را در انتخاب بهترین غذای سنتی یزد یاری کنیم.
خورش های معروف یزد
برای بررسی انواع غذاهای محلی یزد، ابتدا به معرفی خورشهای خوشمزه و مقوی این منطقه میپردازیم که در سفر به یزد میتوانید آنها را تست کنید. مهمترین خورشهای یزد عبارتاند از:
قیمه نخود یزدی
قیمه نخود یک غذای سنتی یزد است که با قیمههای معمول تفاوت چشمگیری دارد. در این خورش به جای استفاده از لپه، از نخود استفاده میشود که به خورش بافتی غنی و مقوی میبخشد. ترکیباتی چون دارچین، هل، لیمو عمانی و زعفران به این خورش عطر و طعمی بینظیر میدهند که میتواند گردشگران را سورپرایز کند. قیمه نخود یزدی یکی از غذاهای مجلسی است که در مهمانیها و مناسبتهای خاص سرو میشود و نمادی از مهارت آشپزی یزدیها در ترکیب ادویههای معطر و مواد بومی است.
متنیجه (فسنجان یزدی)
متنیجه که به فسنجان یزدی نیز معروف است، از ویژهترین غذاهای محلی یزد به شمار میرود. در این خورش به جای استفاده از گردو و رب انار که در فسنجانهای معمول دیده میشود، از چغندر، به یا سیب استفاده میشود. این مواد اولیه به خورش طعمی متفاوت، شیرین و ملایم میدهند و آن را به یک خوراک مجلسی و خاص تبدیل میکنند.
خورش به آلو
خورش به آلو یکی از غذاهای مجلسی یزد است که طعم ترش و شیرین دلچسبی دارد. این خورش با گوشت، به، آلو، آبلیمو و شکر تهیه میشود و طعمی ملایم و دلچسب دارد. ترکیب میوههای ترش و شیرین با گوشت، این خورش را به یکی از غذاهای محبوب و مجلسی یزد تبدیل کرده است.
خورش کدو سرکه شیره
خورش کدو سرکه شیره یکی دیگر از غذاهای محلی یزدی است که طعم ترش و شیرین منحصر به فردی دارد. این خورش با استفاده از کدو حلوایی، سرکه و شیره انگور تهیه میشود که ترکیبی شگفتانگیز از مزههای متضاد را ایجاد میکند. این خورش بیشتر در پاییز و زمستان سرو میشود و مناسب شبهای سرد است.
خورش سیب
خورش سیب یکی از غذاهای سنتی یزد است که شبیه به قیمه تهیه میشود، اما تفاوت آن در استفاده از سیب شیرین به جای سیبزمینی یا لپه است. این خورش طعمی شیرین و دلپذیر دارد و به عنوان یکی از غذاهای محبوب خانوادههای یزدی شناخته میشود.
قلیه کدو
قلیه کدو یک غذای مناسب برای شبهای زمستانی یزد است که با کدو حلوایی و لوبیا تهیه میشود. این خورش مقوی و گرمابخش به دلیل استفاده از کدو و مواد مغذی، یکی از غذاهای محبوب در فصلهای سرد سال است.
آش های یزدی
مردم یزد برای کیفیت غذا اهمیت زیادی قائل هستند و آشهای متنوعی نیز در این شهر وجود دارد. مهمترین آشهای اختصاصی این منطقه شامل موارد زیر است:
آش شولی
آش شولی یکی از معروفترین غذاهای محلی یزد است که با چغندر، سبزیجات محلی، سرکه یا آبغوره و گندم تهیه میشود. این آش طعمی ترش و ملایم دارد و معمولا در فصول سرد سال مصرف میشود. آش شولی به دلیل ترکیبات گیاهی و مغذی خود، غذایی سبک و سالم است که برای همه سنین مناسب است.
آش انار
آش انار یکی دیگر از غذاهای محلی یزدی است که ترکیب انار، برنج و سبزیجات در آن طعمی ترش و ملس به ارمغان میآورد. این آش در فصل پاییز و زمستان که انار در دسترس است تهیه میشود و به عنوان غذایی مجلسی و خوشمزه شناخته میشود.
آش آبغوره
آش آبغوره یک غذای سنتی یزد است که به دلیل طعم ترش آن شناخته میشود. این آش با سبزیجات، حبوبات و آبغوره تهیه میشود و طعمی ترش و ملایم دارد. این آش علاوه بر طعم دلپذیر، خاصیت درمانی نیز دارد و برای بهبود سیستم گوارشی مفید است.
آش گشنیز (شوربا کلم)
آش گشنیز یا شوربا کلم یکی از غذاهای مخصوص روزهای سرد سال است. این آش با استفاده از گشنیز، کلم و حبوبات تهیه میشود و به دلیل خاصیت گرمابخش آن در روزهای سرد سال مصرف میشود.
آش ماش
آش ماش یکی دیگر از غذاهای محلی یزد است که بیشتر در صبح خورده میشود. این آش با استفاده از ماش، برنج و سبزیجات تهیه میشود و طعمی ملایم و خوشمزه دارد.
آبگوشت و کوفته های یزدی
در میان انواع غذاهای محلی یزد، آبگوشت و کوفته نیز طرفداران بسیاری دارد و برای برخی از افراد بهترین غذای سنتی یزد محسوب میشود. انواع آبگوشت و کوفتههای یزد عبارتاند از:
آبگوشت یزدی (آبگوشت ترش)
آبگوشت یزدی یکی از غذاهای محلی یزدی است که با آبگوشتهای معمول تفاوت دارد. این غذا با استفاده از آلو، لواشک و سبزیجات معطر تهیه میشود و به دلیل طعم ترش و خوشمزهاش به آبگوشت ترش معروف است.
کوفته نخودچی
کوفته نخودچی یکی دیگر از غذاهای لذیذ یزد است که با آرد نخودچی و سبزیجات معطر تهیه میشود. این کوفته به دلیل استفاده از آرد نخودچی، طعمی خاص و متفاوت دارد و معمولا در مهمانیها و مجالس سرو میشود.
کوفته هویج
کوفته هویج یک غذای مشترک بین یزد و کرمانشاه است که با هویج، گوشت و ادویههای محلی تهیه میشود. این کوفته به دلیل طعم شیرین هویج و ترکیب آن با گوشت، غذایی مقوی و خوشمزه است که در هر دو شهر محبوبیت زیادی دارد.
غذاهای ویژه و فصلی یزد
علاوه بر مواردی که پیش از این اشاره شد، خوراکهای جذاب دیگری نیز در یزد وجود دارد که برخی از آنها شامل موارد زیر است:
کشک خیار
کشک خیار یکی از غذاهای مخصوص روزهای گرم یزد است که با کشک، خیار، گردو و نعناع تهیه میشود. این غذا به دلیل طعم خنک و خوشمزهاش، در تابستان سرو میشود و به عنوان یکی از غذاهای محبوب یزد شناخته میشود.
تاس کباب یزدی
تاس کباب یک غذای سنتی یزد است که با گوشت، سیبزمینی، پیاز و ادویههای محلی تهیه میشود. این غذا به دلیل طعم دلچسب و مواد ساده آن، یکی از غذاهای محبوب خانوادههای یزدی است.
اشکنه یزدی
اشکنه یزدی یکی دیگر از غذاهای ساده و سریع یزد است که با سیبزمینی، پیاز، شنبلیله و آرد تهیه میشود. این غذا به دلیل سرعت در تهیه و مواد اولیه ساده، یکی از غذاهای محبوب در روزهای سرد است.
رزرو هتل در یزد
برای رزرو هتل یزد گزینههای متنوعی پیش روی شما قرار دارد. شما میتوانید در سفر به یزد در یکی از هتلهای صفائیه، داد، سیب و نار، هومان، دالان یا دیگر هتلهای با کیفیت یزد اقامت داشتهباشید. این هتلها جز بهترین هتلهای یزد هستند که هر کدام با خدمات و امکانات بینظیر خود به بهترین شکل از گردشگران پذیرایی میکنند.
کلام پایانی
در پایان باید بگوییم که غذاهای محلی یزد بخشی از فرهنگ و زندگی مردم این شهر هستند. هر غذای سنتی یزد دارای طعم و مزه متفاوتی است که امتحان کردن آن شما را شگفتزده خواهد کرد. در این مقاله تلاش کردیم تعدادی از بهترین غذاهای محلی یزدی را به شما معرفی کنیم.
توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.