اپلیکیشنهای سفر همان راهنماهای هوشمند بینظیری هستند که قرار است تجربهی یک سفر راحت و لذتبخش را برایمان خلق کنند. اما چطور؟ اپلیکیشنهای سفر برای رزرو بلیط و اقامتگاه هم در زمان شما و هم در هزینهایتان صرفهجویی میکنند، دیگر نیاز نیست ساعتها در صف انتظار تماس ایرلاین یا آژانسهای مسافرتی معطل شوید یا پس از رسیدن به مقصد چمدانتان را از اینور به آنور شهر دنبال خود بکشید تا بتوانید هتل دلخواه خود را پیدا و رزرو نمایید.
اپلیکیشنهای مسیریابی سریعترین و دقیقترین آدرسها را برای رسیدن شما به جاهای مختلف شهری که در آن مسافر هستید، بدون هیچ هزینهای در اختیارتان میگذارد. اپلیکیشنهای پرداخت در سفر این فرصت را برایتان فراهم میکند که در هر ساعت از شبانهروز به موجودی حساب بانکی خود دسترسی داشته باشید و بدون اینکه نگران پیداکردن شعبه بانک موردنظر یا پیداکردن یک عابربانک باشید میتوانید با چند کلیک تراکنشهای مالی خود را انجام دهید. پیداکردن یک فهرست کامل از رستورانها، جاهای دیدنی و مراکز خرید سوغاتی و… با اپلیکیشنهای گردشگری دیگر کاری ندارد و کل هزینهای که باید کنید ۱ دقیقه از تایم خود و کمتر از ۱۰ مگابایت از اینترنتتان برای دانلود و نصب نرمافزار موردنظر است و دهها اپلیکیشن مفید که هر یک خدمات بینظیری را به مسافران ارائه میدهد.
آنچه در این مطلب میخوانید معرفی اپلیکیشنهای ضروری برای انواع سفر داخلی و خارجی است. با ما همراه باشید تا ببینید چگونه باید میزان کاربردیبودن و مفیدبودن یک اپ را برای سفرمان ارزیابی کنید و همچنین امکاناتی که هر کدام از اپهای پیشنهادی در اختیارتان میگذارند دقیقاً شامل چه مواردی میشود.
چگونه کاربردی ترین اپلیکیشن های سفر را پیدا کنیم؟
یکی از راهها و در واقع آسانترین راه برای پیداکردن اپلیکیشنهای موردنیاز سفر، جستوجو در گوگل است. در این صورت شما با فهرستی از محتواهایی که یک فهرست تقریباً جامع از اپ را به شما پیشنهاد میدهند روبهرو خواهید شد. اما واقعیت این است که برای پیداکردن کاربردیترین اپها نیاز به جستجو بیشتری دارید. پیشنهاد ما به شما نظراتی هست که کاربران در فروشگاههای آنلاین نرمافزار یا همان اپاستورها به اشتراک گذاشتهاند. خواندن و بررسی نظرات این افراد از این بابت مفید است که قبلاً از خدمات اپ موردنظر استفاده کردهاند و حالا از تجربهی خود و نقاط مثبت و منفی این تجربه میگویند. البته دقت داشته باشید برخی از این نظرات ممکن است تقلبی باشند. میزان ستارهای که اپلیکیشن مربوطه نیز دریافت کرده میتواند راهنمای خوبی برای شما باشد. این ستارهها نشان از رضایت کاربران دارد که منجر شده است به اپلیکیشن امتیاز دهند. در اخر و در واقع مهمترین راه این است که خود شما اپ موردنظر را دانلود و نصب کنید و بر اساس راهنمای آن، شروع به بررسی قسمتهای مختلف کرده تا بتوانید بهترین استفاده را از اپ در سفر کنید.
بهترین اپلیکیشن های سفر ایرانی
فرقی ندارد به کجا ایران سفر میکنید، اپلیکیشنهای زیادی برای همراهی با مسافر در سفرهای ایرانی طراحی شدهاند. این به آن دلیل است که معمولاً اپلیکیشنهای خارجی به کاربران ایرانی خدمات را بهصورت کامل و کاربردی ارائه نمیدهد و عملاً امکان استفاده مفید از آن وجود ندارد. به همین خاطر در ادامه قرار است برای به بررسی ۶ اپلیکیشنهای کاربردی ایرانی بپردازیم تا در صورت داشتن سفر داخلی از سایر اپها بینیاز باشید.
اپلیکیشن سفر برای رزرو بلیط هواپیما، قطار و اتوبوس داخلی
کافی است سری به فروشگاههای آنلاین اپلیکیشن نظیر بازار یا گوگلپلی استور بزنید و رزرو بلیط هواپیما را جستوجو کنید تا یک فهرست بیپایان از اپهای مختلف به شما نمایش داده شود. این اپها دو دستهاند. یا مربوط به برندهای مطرح فروش بلیط مانند علیبابا، مستر بلیط، فلای تودی میشوند و یا جز آن دسته اپهایی هستند که کمتر کسی اسم آنها را شنیده است.
خرید بلیط از اپلیکیشنهای دسته اول؛ آنطور که ما در نظرات مربوط به هر نرمافزار میبینیم مثلاینکه قرار نیست تجربه خرید لذت بخشی را برایتان خلق کند! افراد زیادی نسبت به هنگ کردن اپلیکیشن، تاخیر در مستردشدن بلیط، پشتیبانی ضعیف و… انتقاد کردهاند و شاید تنها مزیت خرید از این اپها این است که همگی یک وبسایت رسمی با مجوزهای لازم از سازمان هواپیمایی کشور و تجارت الکترونیک دارند که امن بودن خرید شما را تضمین میکنند.
اما در دستهی دوم اپهای نظیر سفر چارتر، سفر فوری، بدو بلیط و… قرار دارند. کاربران رضایت خود را در بخش نظرات از خرید و رزرو بلیط توسط این اپها اعلام کردهاند پس در صورت دانلود و نصب این اپها احتمالاً با خیال راحت و سریع بلیط خود را پیدا و رزرو خواهید کرد. اما دقت داشته باشید ریسک خرید از این اپلیکیشنها بالاست. ممکن است کامنتها تقلبی باشند و ازآنجاییکه این اپلیکیشنها زیر نظر هیچ سازمان خاصی نیستند احتمال واقعی نبودن اطلاعات تماس پشتیبانی یا آدرس شرکت ثبت شه در هر اپلیکیشن بالاست!
اپلیکیشن سفر برای اقامت داخلی؛ جاباما، اقامت ۲۴
مزیت رزرو محل اقامت از اپلیکیشن جاباما در تنوع گزینههای آن است. از ویلا، کلبه جنگلی و چوبی، بوتیک هتل و اقامتگاه بومگردی گرفته تا استخردار، اقامتگاه ساحلی و خانه و آپارتمان مبله را میتوانید با این اپ رزرو کنید. اما بااینحال یک سری از کاربران اعتقاد دارند پشتیانی جاباما ضعیف است و یک سری ها هم از تاخیر پرداختها در صورت کنسلی گله میکنند. اقامت ۲۴ نرمافزار دیگری است که علاوه بر اقامتگاه امکان رزرو هتل را نیز برایتان فراهم میکند.
اپلیکیشن سفر داخلی برای حمل و نقل درون شهری؛ اسنپ، تپسی
اگر خودرو شخصی ندارید و تمایل هم ندارید از حملونقل همگانی استفاده کنید، اسنپ و تپسی نرمافزاری کاربردی برای شماست. این دو نرمافزار به شما این امکان را میدهند که در طرحهای مختلف مثلاً اسنپ اکو (سفر مقرونبهصرفه)، اسنپ اکو پلاس (سفر با خودروهای منتخب)، اسنپ بایک (سفر با موتور) و… بهدلخواه خود مسیر موردنظر را طی کنید. پرداخت نقدی و اعتباری هم جز خدمات این اپها است که به شما در مدیریت بودجه سفرتان کمک میکند.
اپلیکیشن سفر برای پرداخت داخلی؛ آپ
اپلیکیشن آپ به داستان گشتن دنبال عابربانک برای کارت به کارت کردن پول یا دیدن موجودی، پیداکردن شعبه بانک موردنظر، دنبال سوپرمارکت گشتن برای خرید شارژ و… برای همیشه پایان داده است. امروز هر جای ایران که مسافر باشید کافی است به این اپ مراجعه کنید تا خیلی راحت با شماره کارت و شماره شبا پول انتقال بدید و شارژ و بسته اینترنت بخرید.
اپلیکیشن رستوران یاب و سفارش غذا در سفر؛ اسنپ فود
اپلیکیشنهای ایرانی زیادی مثل فودیسم، فیدیلیو وجود دارد که به اسم رستوران یاب عرضه بازار شدهاند. تجربهی شخصی کارکردن با این نرمافزارها حاکی از آن است که ممکن است در محدودهای که مدنظر شماست فهرست ناقصی از رستوران ها را ارائه دهد یا منو ها بهروز نشده باشند. درهرحال تنها گزینهای که برای پیداکردن رستوران های نزدیک خود داریم استفاده از ترکیب اپهای نشان و اسنپفود است. به این صورت که شما لیست رستوران های اطراف خود را با استفاده از نشان به دست میآورید و برای اطلاع از منو و کیفیت خدمات رستوران موردنظر به اسنپفود مراجعه میکنید.
علاوه بر این اسنپ فود امکان سفارش آنلاین غذا با ارسال فوری از بهترین رستورانها را نیز برایتان فراهم کرده است.
اپلیکیشن سفر داخلی برای مسیر یابی ؛ نشان
نرمافزار نشان نرمافزاری است که در مسیریابی حرف اول را میزند. این نرمافزار یک نقشه کامل از تمام مسیرها همراه با ایستگاههای اتوبوس، بیمارستان، پارکینگ، کارواش، ایستگاه مترو، راهآهن، خودپرداز و… در اختیارتان میگذارد. برای رفتن به نقطهای کافی است اطلاعات مبدا و مقصد را به اپ بدهید تا هزینه و نحوه رفتن با وسایل مختلف نظیر خودرو شخصی، اتوبوس، مترو و حتی پیاده را با جزئیات به شما بگوید. ضمن اینکه امکان استفاده از این اپلیکیشن بهصورت آفلاین هم وجود دارد.
علاوه بر مسیریابی نزم افزار نشان همانطور که در ادامه توضیح می دهیم کاربردهای فوق العاده تری هم طی سفر برای شما خواهد داشت.
- یافتن جایگاه سوخت: هرجایی از شهر که بودید کافی است نوع جایگاه سوختی که مدنظرتان است را در باکس ” کجا می خوای بری ” جستوجو بزنید تا تمامی جایگاههای اطراف شما نمایش داده شود. میتوانید به اطلاعات مفیدی مثلاً اینکه تا پمپبنزین با خودرو چند دقیقه و چند کیلومتر فاصله دارید، ساعت کاری به چه صورت هست، جایگاه سوخت موردنظر دومنظوره است یا خیر دسترسی پیدا کنید.
- پیداکردن رستوران: درصورتیکه کلمه رستوران را در باکس جستجو این اپ وارد کنید لیست کاملی از نزدیکترین رستوران ها را به شما نشان میدهد. بااینحال متأسفانه اطلاعاتی که نشان برای رستوران ها در اختیار شما میگذارد محدود به آدرس دقیق، شماره تماس و ساعت کاری رستوران میشود و گاهی هم چند تصویر! ازاینرو پیشنهاد ما به شما این است که برای اطلاع از منو و کیفیت سطح خدمات رستوران، نام آن را در اپلیکیشن اسنپفود جستوجو کرده و بر اساس اطلاعات موجود تصمیمگیری نمایید.
- جاذبههای دیدنی: با جستوجو کلمهی مکانهای دیدنی در این اپ، تمامی جاذبههای گردشگری نظیر جاذبههای طبیعی، فرهنگی و تاریخی شهری که مسافران هستید به شما نمایش داده میشود
- مجتمعهای تجاری و بازارها: سفر است و سوغاتیهایش! زمانی که قصد داشتید برای خرید به بازارها مراجعه کنید بهخاطر داشته باشید با جستوجو کلمهی بازار در این اپ میتوانید بهتمامی بازارهای مهم شهری که در آن هستید همراه با اطلاعات لازم دسترسی پیدا کنید.
بهترین اپلیکیشن های سفر خارجی
سفر به جایی که زبان و فرهنگی متفاوت از ما دارد قطعاً چالشبرانگیزتر است. در سفر خارجی اگر از همسفرهای هوشمند خود یا همان اپلیکیشنهای سفر خارجی استفاده نکنید کارتان برای پیداکردن بهترین مقاصد گردشگری و آدرس دقیق آن، خرید بلیط رفتوبرگشت و رزرو محل اقامتی که هم امن باشد، هم امکانات مناسبی داشته باشد و هم مقرونبهصرفه باشد چندبرابر سختتر است؛ بنابراین لازم است قبل از رفتن به سفر خارجی این ۷ اپ ضروری را روی تلفن همراه خود نصب رده باشید.
اپلیکیشن سفر برای رزرو بلیط هواپیما، قطار و اتوبوس خارجی؛ skyscanner, hopper
زمانی که سفر شما از مبدا ایران به کشور دیگری است رزرو بلیطتان را میتوانید از طریق همان اپلیکیشنهایی انجام دهید که کمی بالاتر در سفر داخلی توضیح دادیم. اما اگر مبدا و مقصد سفر شما جای غیر از ایران است میتوانید بلیط خود را از اپلیکیشن Hopper رزرو نمایید.
این اپ علاوه بر رزرو پرواز با چند کلیک به شما کمک میکند قیمتها را از چندین منبع مقایسه کنید یا وقتی بلیط موردنظرتان کاهش قیمت داشته باشد برای شما اعلان میفرستد تا از آن مطلع شوید و در صورت لزوم سریعاً رزرو نمایید. در واقع این اپلیکیشن بهخاطر اطلاعات خیلی دقیقی که به کاربر میدهد مجبور است، تا اینجا که بهجای آنکه صرفاً به شما بگوید فعلاً برای خرید بلیط دست نگه دارید بلکه دقیقاً شما را راهنمایی میکند در کدام تاریخها قیمت در حداکثر ترین مقدار هستند.
Skyscanner یکی دیگر از اپلیکیشنهایی است که میتوانید برای رزرو بلیط از آن استفاده کنید. این اپلیکیشن هم مانند سایر اپلیکیشنها فرصت مقایسه ایرلاینهای مختلف بر اساس قیمت، استاپ و ساعتهای ترانزیت را در اختیارتان قرار میدهد.
اپلیکیشن سفر برای اقامت خارجی؛ Booking
اپلیکیشن بوکینگ امکان هر نوع رزروی در سفر مثل رزرو پرواز، تاکسی اجارهای، تور و… رو فراهم کرده است؛ اما بیشتر برای این شناخته میشود که میتوان با آن از بین بهترین هتلهای دنیا مطابق با نیازها و با قیمتی مناسب رزرو انجام داد. از سرویسهای ویژهای که موجب محبوبیت روزافزون این نرمافزار شده است میتوانیم به Deal of the Day اشاره کنیم. وقتی این پیام را میبینید خودتان را برای پیشنهاد شگفتانگیزی که این اپلیکیشن برای رزرو بهترین اقامتگاهها با نزدیک به ۵۰ درصد تخفیف در اختیارتان میگذارد آماده کنید.
Recommended for You سرویس منحصربهفرد دیگری برای این اپ است که در صورت عضویت در اپ، میتواند بر اساس رزروهای قبلی شما نزدیکترین موارد را به سلیقه و علایق شما پیشنهاد دهد.
اپلیکیشن سفر برای حمل و نقل خارجی؛ Uber
کمتر کسی پیدا میشود که اسم اوبر به گوشش نخورده باشد. اوبر که مشابه آن را در ایران با نام اسنپ و تپسی میشناسیم در سفرهای خارجی شما را از خیلی موارد بینیاز میکند؛ مثلاً با شارژکردن کیف پول اوبر خود دیگر نیازی بههمراهداشتن ارز و پول ایالتی که در آن هستید ندارید یا نیازی نیست برای توضیحدادن ادرس به رانندهای وقت تلف کنیم که کلاً با زبانی متفاوت از ما صحبت میکند.
اپلیکیشن سفر برای پرداخت خارجی؛ Wise
وایز که به ترنسفر وایز هم شناخته میشود یکی از بهترین اپلیکیشنها برای نقلوانتقالات بانکی در سفرهای خارجی هست. با این اپلیکیشن هم میشود از طریق دبیت کارت، کردیت کارت، اپل پی، گوگل پی و.. پرداخت انجام بدید. سقف تراکنشها هم در هر ۲۴ ساعت بین ۲.۰۰۰ تا ۵۰.۰۰۰ دلار است.
اپلیکیشن سفر خارجی برای پیدا کردن رستوران و سفارش غذا؛ yelp
اپلیکیشن yelp نزدیکترین رستورانها و کافهی اطرافتان را به شما نشان میدهد. اما یکی از ویژگیهای منحصربهفرد آن این است که میتوانید علاوه بر ادرس دقیق و شماره تماس، بهروزترین منوی هر یک از رستورانها را مشاهده کرده و حتی در جریان چگونگی پخت غذاها نیز قرار بگیرید. در بعضی موارد هم میتوانید از طریق خود اپلیکیشن رستوران موردنظر را رزرو کنید.
اپلیکیشن سفر برای تبدیل ارز؛ xe currency
قطعاً برایتان پیشآمده که در سفر خارجی وقتی تصمیم به خرید کالایی دارید نمیدانید قیمت آن به پول شما چقدر خواهد شد. اگر قبلاً ماشینحساب به دست شروع به محاسبه آن میکردید امروز کافی است از اپلیکیشنهای مفیدی مثل xe currency استفاده کنید. این اپلیکیشن علاوه بر اینکه بهروزترین نرخ ارزهای مختلف را به شما نشان میدهد در کمترین زمان ممکن قیمت ارز را به واحد پول موردنظر محاسبه میکند.
اپلیکیشن سفر خارجی گردشگری؛ TripAdvisor
کافی است موقعیت مکانی خود را به نرمافزار تریپ ادوایزر بدهید تا یک لیست کامل از مراکز دیدنی، رستورانها، موزها و… را شناسایی و به شما نشان دهد. از ویژگیهای بینظیر این اپ این است که میتوانید بر اساس نظراتی که کاربران به هر یک از پیشنهادها دادهاند برای دیدن یا رفتن به لوکیشن موردنظر تصمیمگیری کنید.
اپلیکیشن سفر خارجی برای مسیریابی؛ Citymapper
همیشه که در سفرهای خارجی قرار نیست از خودروی شخصی استفاده کنید شاید زمانی نیاز باشد مسیری را با حملونقل عمومی طی کنید. اما ازآنجاییکه پیداکردن ایستگاههای مترو و اتوبوس، مسیر کشتیها، دوچرخهها اجارهای و… در یک کشور بیگانه کار سختی به نظر میرسد اکثر افراد قید آن را میزنند!
امروز نرمافزار سفر سیتی مپر این کار را برایتان به راحتترین شکل انجام میدهد. این اپ مسیرهای شهری که در آن مسافر هستید اعم از نقشهها، کرایهها و طول سفر را با تفکیک زمان صرف شده برای هر نوع حملونقل نشان میدهد. حتی در گزینههای سفر با این مپ، مسیرهای موجود برای صندلی چرخدار را هم میتوانید ببینید. اینکه میتوانید مسیری که در آن هستید را به همراه جزئیات با دیگران به اشتراک بگذارید از دیگر ویژگیهایی است که نصبکردن این اپ را روی موبایلتان الزامی میکند.
اپلیکیشن سفر خارجی رستوران یاب برای گیاهخواران؛ HappyCow
اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که روزهای زیادی است با گوشتخواری خداحافظی کرده و رژیم گیاهخواری را در پیش گرفتهاید نباید نگران رعایتکردن رژیم خود در سفر باشید. اپ happycow یک نرمافزار کاربردی است که تمام رستورانهای گیاهخواری اطرافتان را به شما نشان میدهد. این اپلیکیشن فرصت فیلترکردن رستورانها را بر اساس قیمت یا بدون گلوتن بودن یا بررسی اینکه همبرگرهای گیاهی داخل منو از چه موادی تهیه شدهاند را برایتان فراهم میکند. نمایش منو بهروز شده، ساعت کاری، نظرات و… از دیگر امکانات این نرمافزار است.
اپلیکیشن سفر برای ترجمه؛ Google translate
از هر زبانی که در دنیا باشید می توانید با این اپلیکیشن مقصود و صحبت خود را به راحتی به مخاطب خود برسانید. یکی از مزایای این اپ این است که حتی در زمان افلاین بودن، بدون نیاز به اینترنت قابلیت استفاده را دارد. از طرفی می توانید با استفاده از ترجمه تصویری آن، نوشته های روی هر سطحی را به راحتی به زبان دلخواه خود ترجمه کنید.
اپلیکیشن سفر برای پیش بینی وضعیت آب و هوا؛ AccuWearther
این اپلیکیشن فوق العاده شما را در جریان لحظه ای تغییرات اب و هوا قرار میدهد. می توانید وضعیت بارندگی ها را با ان بررسی کنید و از وضعیت اب و هوا را تا ۱۵ روز اینده مطلع شوید. همچنین در قسمت looking ahead می توانید هشدارهایی مثل آلودگی هوا یا گرد و خاک را ببنید. دسترسی به جدیدترین اخبار اب و هوا و نمایش وضعیت آب و هوای چند مکان مختلف به صورت همزمان از دیگر خدمات این اپلیکیشن می باشد.