اسنپدراگون ۸ الیت - Snapdragon 8 Elite

اسنپدراگون ۸ الیت می‌تواند اجرای برنامه‌های کامپیوتری روی موبایل را راحت‌تر کند

اپل سال‌ها تلاش کرده است تا توسعه‌دهندگان، نرم‌افزارهای رایانه‌ای را از x86 به آرم منتقل کنند، کوالکام نیز اخیراً به این حرکت پیوسته و پیشرفت‌های اخیر در لینوکس، تبدیل نرم‌افزارهای ویندوز را آسان‌تر کرده‌اند. این تغییرات می‌تواند مقدمه‌ای برای نسل جدید دستگاه‌های موبایلی با پردازنده‌های اسنپدراگون باشد که به صورت پیش‌فرض از لینوکس پشتیبانی می‌کنند.

مدیر مهندسی کوالکام، تریلوک سونی، اخیراً اعلام کرد که تیم لینوکس این شرکت بروزرسانی‌های کرنل لینوکس را برای پردازنده اسنپدراگون ۸ الیت منتشر کرده است. کوالکام این تراشه را در اوایل ماه میلادی جاری معرفی کرد و هدف آن پشتیبانی از گوشی‌ها و تبلت‌های پرچمداری است که هم از اندروید و هم از لینوکس پشتیبانی می‌کنند.

شرکت‌هایی مانند ایسوس، آنر، وان‌پلاس، سامسونگ و شیائومی قرار است در هفته‌های آینده دستگاه‌هایی با پردازنده اسنپدراگون ۸ الیت عرضه کنند.

با پشتیبانی از لینوکس، این دستگاه‌ها می‌توانند به کاربران حرفه‌ای امکان اجرای برنامه‌های کامل رایانه‌ای را بدهند، اگرچه احتمالاً نیاز به شخصی‌سازی‌های زیادی دارند. تحقق این قابلیت همچنین به تلاش مودرها برای ایجاد ابزارهایی جهت اتصال دستگاه‌های موبایل، لینوکس و حتی ویندوز بستگی دارد.

برنامه‌های آرم لینوکس باید به صورت پیش‌فرض قابل اجرا باشند، هرچند ممکن است برای تجربه‌ی بهتر، نیاز به رابط‌های کاربری سازگار با لمس وجود داشته باشد. علاوه بر این، چون نرم‌افزارهای آرم لینوکس محدودند، کاربران احتمالاً می‌خواهند برنامه‌های x86 و ویندوز را شبیه‌سازی کنند. بروزرسانی‌های کرنل لینوکس برای اسنپدراگون ۸ الیت باید شبیه‌سازی را نسبت به چیپ‌های قبلی مانند ۸ نسل ۳ آسان‌تر کند.

اسنپدراگون ۸ الیت که بر پایه‌ی فرآیند ساخت ۳ نانومتری تولید شده است، دارای هسته‌های پردازنده اوریون نسل دوم با فرکانس ۴.۳۲ گیگاهرتز و هسته‌های عملکردی با فرکانس ۳.۵۳ گیگاهرتز است. حافظه کش L2 آن به ۲۴ مگابایت افزایش یافته و واحد پردازش عصبی هگزگان آن نسبت به مدل قبلی ۱۲ برابر سریع‌تر است.

واحد پردازش گرافیکی آدرنو نیز سه برابر قوی‌تر شده و بنچمارک‌های ۳DMark نشان می‌دهند که آدرنو ۸۳۰ به خوبی با AMD 780M که در دستگاه‌هایی مانند ایسوس ROG Ally و دیگر لپ‌تاپ‌های گیمینگ ویندوزی استفاده می‌شود، رقابت می‌کند. اگرچه شبیه‌سازی ممکن است عملکرد را کمی کاهش دهد، اما دستگاه‌های مجهز به اسنپدراگون ۸ الیت از نظر تئوری می‌توانند بازی‌ها و برنامه‌ها را با عملکردی مشابه با رایانه‌های شخصی قابل حمل و لپ‌تاپ‌های باریک اجرا کنند.

همزمان با ورود پردازنده موبایل جدید کوالکام به بازار و دسترسی به بنچمارک‌های بیشتر، تصویری واضح‌تر از توانایی‌های آن آشکار خواهد شد. در نهایت، پتانسیل شبیه‌سازی برنامه‌های رایانه‌ای به این بستگی دارد که آیا توسعه‌دهندگان با تشویق کوالکام، سامسونگ یا دیگر شرکت‌های فعال در این زمینه به پشتیبانی از اندروید یا آرم لینوکس متقاعد خواهند شد یا نه؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *