استفاده از هوش مصنوعی در کنترل سلاح های هسته ای و بمب اتم

آمریکا و چین در مورد عدم به‌کارگیری هوش مصنوعی در کنترل سلاح اتمی توافق کردند

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در حاشیه نشست اجلاس همکاری‌های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (APEC) در لیما، پایتخت پرو، توافق کردند که کنترل سیستم‌های سلاح‌های هسته‌ای به هوش مصنوعی سپرده نشود.

کنترل انسانی بر تصمیم‌گیری درباره استفاده از سلاح‌های هسته‌ای باید حفظ شود و نباید به سیستم‌های هوش مصنوعی واگذار گردد. بایدن و شی به‌طور غیرمنتظره‌ای بر این اصل توافق کردند. این دیدار که نزدیک به دو ساعت طول کشید، روز شنبه برگزار شد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، پس از این نشست اعلام کرد: «این توافق یک پیشرفت مهم در تعامل میان هوش مصنوعی و دکترین هسته‌ای است.» این برای اولین بار است که آمریکا و چین در این زمینه بیانیه‌ای مشترک صادر می‌کنند.

این توافق گامی مهم در تلاش‌های دولت بایدن برای افزایش امنیت هسته‌ای و محدود کردن گسترش سلاح‌های هسته‌ای به شمار می‌آید. چین پیش‌تر مخالفت‌هایی با این موضوع داشت و در ماه ژوئیه، در اعتراض به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان، یک نشست گروه کاری کنترل تسلیحات هسته‌ای را لغو کرده بود. هیئت چینی در این نشست مجدداً بر تمایل خود برای افزایش گفت‌وگو و همکاری با آمریکا و همچنین جلوگیری از شکل‌گیری «جنگ سرد جدید» تأکید کرد. در همین حال، بایدن به دنبال یافتن راه‌هایی برای حفظ روابط میان دو کشور در مواقع بحرانی بود، پیش از آنکه دونالد ترامپ در ماه ژانویه ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده بگیرد.

شی جین پینگ و جو بایدن

خطر فوری وجود ندارد

سالیوان به خبرنگاران گفت: «البته من نمی‌گویم که به‌زودی کنترل سلاح‌های هسته‌ای به هوش مصنوعی سپرده می‌شود.» او تاکید کرد که «حداقل در حال حاضر، هیچ خطری فوری وجود ندارد.» بااین‌حال، او هشدار داد: «یک خطر استراتژیک بلندمدت وجود دارد که دو قدرت بزرگ هسته‌ای، که هر دو توانایی‌های پیشرفته‌ای در زمینه هوش مصنوعی دارند، نتوانند به توافقی اساسی در این زمینه دست یابند.» سالیوان این توافق را گامی مثبت در مسیر مقابله با این چالش دانست.

جیک سالیوان و جو بایدن
جیک سالیوان و جو بایدن

بااین‌حال، آمریکا و چین همچنان نسبت به ممنوعیت کامل «ربات‌های قاتل» تردید دارند.

همچنین شی در این نشست بارها نسبت به محدودیت‌های صادراتی آمریکا به‌ویژه در مورد نیمه‌هادی‌های پیشرفته و تجهیزات تولیدی مرتبط اعتراض کرد. با این حال جیک سالیوان از این محدودیت‌ها دفاع کرده و گفت که این اقدامات برای امنیت «آمریکا و متحدان آن» ضروری است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *