چگونه دیگ فولادی بخریم سرمان کلاه نرود؟

چگونه دیگ فولادی بخریم سرمان کلاه نرود؟

چگونه دیگ فولادی بخریم که سرمان کلاه نرود ؟

امروز استفاده از دیگ فولادی به مهمترین تجهیز موتورخانه و سیستم های حرارت مرکزی می باشد که به دلیل تنوع در نوع متریال به کار رفته برای ساخت این محصول با چالش های جدیدی مواجه شده است که انتخاب را برای کاربران محترم سخت کرده و در واقع یک نوع سردرگمی ایجاد کرده است ، از طرفی حجم بالای تقاضا این محصول از سمت بازار به دلیل پرکاربرد بودن در اکثر صنایعی که نیاز به تولید ابگرم دارند باعث شده است که دیگ های فولادی با انواع جنس و متریال های مختلف وارد بازار می شوندکه بعضا هیچ کدام دارای کمترین استاندارد متریال به کار رفته در ساخت دیگ فولادی دارا نمی باشند ،در این بخش فاکتور های لازم برای خرید و انتخاب یک دیگ فولادی به طور مختصر بیان شده است که برای خرید کلاه سر مان نرود.

ساختار دیگ های فولادی چگونه است و چکونه ساخته می شوند ؟

دیگ فولادی بارز ترین شکل یک مبدل حرارتی شعله مستقیم گاز به آب از نوع پوسته لوله می باشد ؛به زبان ساده یک دیگ فولادی ، یک مخزن که کوره نام دارد می باشد که درون آن لولهای فولادی براساس تعداد و ظرفیت حرارتی با قطر و سایز معین اطراف آن قرار گرفته ، که این کوره به عنوان محفظه احتراق یا همان بستری برای حرکت شعله می باشد ، البته علاوه بر تیوب های داخلی اطرف کوره ،دارای درب و جلو و عقب می باشد که برای بازدید دوره امکان باز کردن آن و تعویض لولهای داخلی آن وجود داشته باشد ،بدنه اصلی دیگ باید اصولا از جنس ورق گالوانیزه باشد تا برای مصارف بهداشتی قابل استفاده باشد ، پس یک دیگ فولادی شامل ۷ بخش مهم ، کوره ، لوله های اطراف ، درب جلو ، درب عقب ، صفحه نگهدارنده لوله ها پوسته دیگ و شاسی می باشد که به شرح آن می پردازیم

بررسی ۵ قسمت مهم دیک فولادی برای خرید :

  • پوسته یا مخزن اصلی : جایی برای آبگیری بویلر می باشد حتما باید از جنس ورق گالوانیزه با حداقل ضخامت ۵ میلمیتر ساخته شود و عایق کاری شده باشد
  • لوله های داخلی :که در شکل پایین ملاحظه می کنید بلا شک باید از نوع بدون درز رده ۴۰ باشند تا بتواند فشار کاری تا ۴ بار تحمل نمایند
  • کوره یا محفظه احتراق : این قسمت حتما باید از نوع آتشخوار با حداقل قطر ۸ اینچ و ضخامت ۸ میل باشد
  • صفحات نگهدارنده : همانطور که در شکل زیر مشاهده می شود دربرگیرنده لولهای بدون درز می باشد با ضخامت حداقل ۶ میلمیتر است.
  • درب جلو و عقب دیگ ،مخصوصا درب جلو که پذیرای شعله برگشتی می باشد و باید حتما با سیمان یا بتن نسوز مسلح شود.

پارامترهایی که باعث کاهش قیمت دیگ و صد البته کاهش کیفیت آن می شود ؟

  1. استفاده از لولهای درز دار با ضخامت بسیار پایین که باعث پایین آمد فشار کاری شود ، هر جار فشار کاری دیگ پایین بیاد ، قیمت آن نیز تصاعدی کاهش می باشد چوت از متریال با مقاومت کم استفاده کرده است.
  2. استفاده از تعداد لولهای کم ، هر دیگ فولادی با توجه به ظرفیت حرارتی خود ، باید تعدادی مشخصی لوله اطرف کوره قرار بگیرد ،
  3. کاهش سایز لوله های به کار رفته اطرف کوره باعث کاهش عبور گازهای های حاصل از احتراق شده که کاهش ظرفیت حرارتی را به دنبال دارد
  4. کاهش طول لولهای به کار فته در بویلر که باعث کاهش طول تمام شده دیگ می شود
  5. کاهش ضخامت و قطر و طول کوره که به عنوان محفظه احتراق دیگ می باشد.
  6. نداشتن درب جلو به اصطلاح یکپارچه کارکردن دیگ که امکان بازید و تعویض لولهای آسیب دیده را ندارند.
  7. عایق نبودن درب عقب دیگ به عنوان محلی برای برخورد شعله که باعث سوختگی آن می شود

پنج فاکتور مهم برای انتخاب و خرید دیگ فولادی آبگرم

به طور کلی قیمت دیگ های فولادی آبگرم بر اساس فشار و کاری و دمای خود طبقه بندی می شوند یعنی هرچه قدر فشار آن بالا رود ،دمای آن نیز بالاتر رفته و قیمت آن نیز افزایش می یابد؛ ، عواملی که در دما و فشاردیگ موثر می باشند فقط و فقط به جنس لوله های داخلی و ضخامت آن بستگی دارد ، زیرا در سیستم های بسته هر مقدار دما افزایش یابد ، فشار نیز به همان مقدار افزایش می یابد ، یعنی دما با فشار در یگ های فولادی رابطه مستقیم دارند به زبان ساده ، این افزایش فشار فقط روی لوله های داخلی دیگ می باشند به همین دلیل باید ضخامت لوله ها نیز افزایش یابد

  • لولهای داخلی بدون درز رده ۴۰ : از مهمترین و تاثیر گذارترین پارامترهای مهم برای خرید دیگ فولادی می باشد که تقریبا ۷۰ درصد عمر یک دیگ بسته به این پارمتر دارد و به هیچ عنوان قابل اغماض نیست.
  • فشار کاری حداقل ۴ بار : دیگ فولادی برای کارکرد طولانی و که بی نیاز به تعویض لوله ها باشند هرچقدر فشار کاری پایین تر بیاد قیمت آن نیز به همان اندازه کاهش می یابد
  • تعداد تیوب های داخلی دیگ های فولادی برای حداقل ظرفیت موجود نباید کمتر از ۹ عدد باشد ، برای مثال یک دیگ ۲۵۰۰۰۰ کیلوکالری ۱۵ عدد لوله ۲ اینچ با طول ۱.۵ متر باید داشته باشد
  • مجزه بودن دیگ به درب جلو و عقب : این پارمتر از اصلیترین فاکتورهای مهم خرید دیگ فولادی بعد از بدون درز بودن لولهای آن می باشد اگر دیگی دارای درب جلو عقب مجزا نباشد (مخصوصا درب جلو ) به هیچ عنوان امکان بازدید و تعویض لولهای داخلی آن وجود نداشته و درصورت سوراخ شدن آن باید کل دیگ تعویض شود
  • ضخامت و جنس پوسته : تمام دیگ های فولادی در هر ظرفیتی باید از ورق گالوانیزه با حداقل ضخامت ورق ۵ میل ساخته شود البته گاها دیده شده برای مصارف غیر بهداشتی مانند گرمایش استخر ها از ورق های سیاه نیز استفاده میکنند
  • در کنار برند های مهم و قدیمی تولید کننده دیگ های فولادی برای خرید می توان به پاکمن ، حرارت گستر ، گرما گستر و دابوصنعت و تراز انرژی اشاره کرد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *